Hout, decibellen en nat soldeer

Door Stoney3K op vrijdag 14 mei 2010 23:23 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 4.464

Het is toch vreemd wat sommige mensen in hun schuur laten staan. Een aantal weken terug heb ik van een collega-DJ een tweetal subwoofers overgekocht (een lompe 18" aan speaker, bijna 40kg per stuk). Nu waren ze op het gebied van geluid nog prima, maar ze hadden cosmetisch wat TLC nodig. Tijd dus voor wat magie in een spuitbus:

http://tweakers.net/ext/f/mlnzXl1HsJBp7ksUjGPW9YS5/full.jpg

En een paar slagen van een Torx-schroevendraaier later, een beetje opschuren, en de speakerkast was ontdaan van zijn onderdelen, die op hun beurt weer een mooi matzwart werden gemaakt.

http://tweakers.net/ext/f/7mICYOkjZMQB1nTrZKl19J3Y/full.jpg

Nu kan je me een mierenn*ker noemen als ik elk schroefje zwart wil hebben, maar de aandacht voor de details mag er zijn. Iets wat je klanten ook zeker gaan zien.

Drogen, assembleren, en na afloop de hele kast nůg een dunne laag zwart geven, en dan kom je uiteindelijk op het volgende plaatje uit:

http://tweakers.net/ext/f/XYfPrEE1MUFTx96mrdfkahEx/full.jpg

Links is dus weer schoon in de verf, rechts is nog altijd onder het slachtoffer van bier en andere substanties die de speaker ongetwijfeld in zijn eerdere leven gezien zal hebben.

Op het moment zitten we nog tot onze nek in het soldeer en XLR pluggen, zodat de versterkers en processor ook weer op hun plek zitten. Meer daarover morgen ;)

Volgende: Meer hout, en minder nat soldeer. En vooral veel decibellen. 05-'10 Meer hout, en minder nat soldeer. En vooral veel decibellen.

Reacties


Door Tweakers user BillsGate, vrijdag 14 mei 2010 23:51

Lijken me leuke subjes :)

Dapper dat je de handgrepen ook spuit. Ben je niet bang dat, als die verf na een tijdje gaat slijten, je na iedere keer opbouwen / afbreken zwarte handen hebt?

Door Tweakers user Stoney3K, zaterdag 15 mei 2010 01:51

BillsGate schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 23:51:
Lijken me leuke subjes :)

Dapper dat je de handgrepen ook spuit. Ben je niet bang dat, als die verf na een tijdje gaat slijten, je na iedere keer opbouwen / afbreken zwarte handen hebt?
Die handgrepen waren al voorzien van zwarte verf, en ik ga ze volgende week pas voor het eerst serieus hanteren, dus dan is de verf wel lang en breed uitgehard. De kastjes zelf zijn voorzien van structuurverf waarvan alleen de zwarte toplaag even van moest worden bijgewerkt.

Ik ben ook benieuwd hoe ze klinken: Het zijn oude Zeck subjes geladen met een 18" Electrovoice driver (uit de losse pols gegokt: EVX180B), en er zit een klasse D versterker van 550W RMS per kant onder. Dus ik denk dat dat wel lekker zal gaan ;)

Straks wil ik de versterkers nog upgraden: Er zit nu nog een loodzware conventionele Gemini in het rack, die plaats mag maken voor een 2x1050W klasse D, die naar het sub verhuist. De bestaande sub-versterker gaat dan mijn 15" topjes draaien (onderin de foto), en dan kan ik makkelijk 250 man schuiven. :)

Door Tweakers user BlackWhizz, zaterdag 15 mei 2010 13:02

Damn daar kun je een portie herrie mee maken :)

Ik wil nog altijd een 18" woofer in mijn auto :P Maar daar lijkt me dat PA spul niet nuttig voor.

Door Tweakers user MicGlou, zaterdag 15 mei 2010 13:08

Betere foto bitte? Ik kan nu aan die linker woofer niet echt het resultaat zien?

Door Tweakers user Thedr, zaterdag 15 mei 2010 16:30

Daar gaat wel een aardige 'herrie' uitkomen als het goed is :) Ziet er weer puik uit zo!
Leuk om een keer een blog te zien van een mede TU/eŽr

[Reactie gewijzigd op zaterdag 15 mei 2010 16:30]


Reageren is niet meer mogelijk